Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A fideszes Szájer megkerüli a bankadót?
  2014-02-01 09:38:37, szombat
 
  A fideszes Szájer megkerüli a bankadót?
2014.02.01. 00:42 - eroica
Címkék: szeged rezsifórum

A sajtó szerencsére számos "rezsifórumról" számol be, ahol a Fidesz a szendvicsek mellett nagyon kínos érvekkel próbálja tüzelni hallgatóságát.

Szegedi fórumról Medvegy Gábor az átlátszóoktatás bloggere számolt be személyes mikroblogján. Az írás jól visszaadja a rezsifórumok hangulatát ezért lentebb közöljük is, de egy részt kiemelnénk.

"Megtudtuk, hogy Szájer külföldi bankban tartja a pénzét, mert az olcsóbb. Itt a bankok trükköznek!"

Valóban a bankok trükközése miatt olcsóbb külföldön a bankolás? Nem lehet, hogy a kormány bankadója, tranzakciós adója, kamatadója és a kamat EHO-kötelessége miatt?

bankado_hatasa_tranzakcios_ado_banki_koltsegek_novekedese_magasabb_maginflacio_dr agabb_bankolas_szamok_matolcsy_varga_csomag_hatasai_nem_megszoritas.pngA banki költségek növekedését főként a kormány bankadója és tranzakciós adója okozza

Az ábra világosan mutatja, hogy Szájer József nem annyira a banki trükközéseket kerüli ki, hanem a kormány "nem-ortodox" gazdaságpolitikájának támaszát, a bankadót.

Varga Mihály júniusi "nem-megszorító" csomagja például a következőkkel növelte a bankolás terheit:

"duplájára nő a készpénzfelvételi illeték és eltörlik a 6 ezer forintos maximumot
0,2%-ról 0,3%-ra nő a nem készpénzfelvételhez kötött tranzakciók adója
EHO kiegészítés kerül a kamatadó mellé a kamatjövedelmekre"

Szájer reakciója érthető: az Orbánék miatt megnövelt banki költségek miatt nem akarja itthon tartani a pénzét. Csak kissé félrevezető, hogy ezt teljesen a bankok nyakába akarja varrni.

Banki_koltsegek_novekedese_2013_bank_bankado_tranzakcios_ado.png

És akkor következzen Medvegy Gábor kemény beszámolója (szerkesztve) a szombati szegedi rezsifórumról :

"Gondoltuk, ilyet nem mindennap lát az ember, bár most egyre sűrűbb lesz. A megyeházán volt a buli, előtte negyed órával egyszer csak megkezdődött az intenzív befelé rajzás. Nagyjából mindenki hetven és a halál közt. Megjött Josef Fritzl is, meg állt kint egy elég érdekesen felöltözött faszi, akin röhögtem is magamban,hogy Pampalini, erre ráköszöntek, hogy szervusz, fővadász úr. Esztékászemüveg, sildes sapka, hitlerbajusz, ez a 2014-es rezsidivat. Én is készültem, vittem magammal egy CÖF-ös zászlót, az mindig jól jöhet. Jöttek ismerős újságírók, lengettem nekik meg köszöntem jó hangosan, hogy dícsértessék a rezsicsökkentés, közben érkeztek Gyimesi meg Bohács képviselők, kissé feszültnek tűntek. B. Nagy kormánymegbízott nem idegeskedett, de hát az nem sokat tud a világról, illetve egyet igen, üzembiztosan vigyorogni.

szegedi_rezsiforum_rezsiharc_rezsi_kormany_propaganda_gyules_Fidesz_Szeged.jpg

No, kerüljünk beljebb. Hát mit tesz isten, töltették ki az emberekkel az aulában a jelenléti ívet, elérhetőséggel, mindennel, frissítették a Kubatov-listát. Bent a tanácsterem zsúfolásig tömve, 98 százalékban öregekkel, a maradék főleg olyan alsó tagozatos tanító néniknek tűnt, akik hobbiból aláznak gyereket. Később az egyik újságíró kolléga mesélte, hogy egy ilyen lebaszta őket, mert épp azon kacarásztak, hogy rezsikuponokat kéne osztani, hogy jöjjenek az emberek. Jönnek azok anélkül is! - hördült fel tanítónéni. Szétnéztem, mindenki olyan búval baszott volt, hát örüljetek már, rezsiünnep van. Meglengettem a CÖF-ös zászlót, erre a balfasz B. Nagy mosolyogva visszaintegetett.

Szájer József volt a sztárvendég. - Azt mondták nekem, hogy sokan nem fognak eljönni a rossz idő miatt, hát mi lett volna, ha süt a nap? - viccelődött. Hehehe, derült a közönség. Felrakták Bohácsot is a színpadra biodíszletnek. - Három lépcsőben fog csökkenni a rezsi! - ejtett ámulatba Szájer. - Először a villany - mondta, mire a felkészült közönség egyszerre: ,,A GÁÁÁZ!" Ménem ti mentek ki, ha jobban tudjátok, gondoltam. - Ez az első kormány, ami csökkentette az emberek megélhetési költségeit! - tudtuk meg. - Így leírni szegény Kádárt - mondták mellettem. - Visszaadtuk, amit a cocilisták, a Bajnai, a Gyúrcsány meg a Meggyesi elvettek az emberektől! - mondta Szájer. - Arohattak - tettük hozzá. Gondoltam, ez megérdemel egy tapsot, el is kezdtem, de egyedül maradtam. - Az Orbán-kormány a rezsicsökkentésért hajlandó volt konfliktusokat is vállalni - folytatta Szájer, ekkor végre sikerült megtapsoltatnom a nyuggereket.

- És micsináltak a bankok? - kérdezte. Fölrobbantak a gecibe, vágtam rá. Megtudtuk, hogy Szájer külföldi bankban tartja a pénzét, mert az olcsóbb. Itt a bankok TRÜKKÖZNEK! Akurvaannyukat. Megtudtuk, hogy van ám rezsimunkacsoport, annak meg egy zöld száma, ahol lehet feljelentést tenni, ha visszaélést tapasztalunk. A feljelentés jó, azt szereti a magyar. Közben mi meg megbeszéltük, hogy a végén majd jelentkezek és megkérdem, hogy fel lehet-e jelenteni a közös képviselőt, ha kiteszi ugyan a rezsicsökkentést, de gúnyolódik?

szegedi_rezsiforum_rezsiharc_rezsi_kormany_propaganda_gyules_Fidesz_Szeged_jelent kezes.jpg

De még egyelőre folytatódott a műsor. - Vannak olyanok az országban, akik nem tartják kívánatosnak a rezsicsökkentést. TUDJUKKIK ezek! - mondta Szájer. Összenéztünk bólogattunk, hát nyilván hogy a zsidók. persze. - Amelyik cégnek nem tetszik ez a folyamat, azt az állam nagyon szívesen hajlandó visszavenni - tett visszautasíthatatlan ajánlatot a doktor úr. - Az állami kézben lévő monopólium bevett forma, ebben vannak tapasztalatok - mondta. Ja, vannak, vagy negyven év. - De folytatódik-e a folyamat, amit ez a kormány elkezdett, vagy visszatérünk az ELMÚTNYÓCÉVHEZ? - kérdezte. Itt egy kicsit lapozgatnom kellett a fejemben, hogy milyen évet is írunk. - Vannak olyan pártok, amik visszatérnének a piacgazdasághoz - mondta Freud, illetve Szájer.

- Nemrég együtt ebédeltem Szamarasz görög miniszterelnökkel - került elő a remek példa. Megtudtuk, hogy Szamarasz irigykedik Orbán Viktorra, hogy milyen erős hatalma van. Én meg elképzeltem, hogy Kim Dzsong Unra milyen irigy lehet mindenki. De Görögországból nézve gondolom, mindenkire lehet irigykedni.

Szóba került a munka világa, hát ez roppantul érinti a jelenlévő nyugdíjas közönséget. - Kétszázötvenezer új munkahelyet hoztunk létre! Azt szokta mondani erre az ellenzék, hogy de hát ebbe beleszámoljuk a közmunkát meg a külföldön dolgozókat is. Hát és aki külföldön dolgozik, az nem dolgozik? Hádehogynem! - Itt majdnem ki kellett mennem, mert már könnyezve röhögtem. - Egész végig a röhögést fogjuk hallgatni? Nem kéne ám kiröhögni! - szólalt meg mögülem egy gestapós tanítónéni. - A rezsicsökkentéstől nőttek a jövedelmek - tárta elénk Szájer a feltehetően Matolcsy által kiszámolt gazdasági mutatókat. Szóba került a feltétel nélküli alapjövedelem. - Háhogy? Há munka nélkül pénzt kapni? Há kifogakkor dóóógozni? - hangzott el a kérdés. Hööööj, hördült fel a nyugdíjas közönség. - Há ki termeli meg azt az ingyenpénzt? Obama? Netán Putyin úr? - kérdezte Szájer.

Na, egy bácsi elkezdett fészkelődni, sapkában, napszemüvegben ült bent, majd kiállt a terem szélére jelentkezni, ott nyújtózkodott vagy negyed órát, nagyon izgult. - Mit csináltak Gyurcsány Ferencék? - hangzott el a színpadról a kérdés. A közönség rá is vágta, LOPTAK!

szegedi_rezsiforum_rezsiharc_rezsi_kormany_propaganda_gyules_Fidesz_Szeged_jelent kezes_hozzaszolasra.jpgHiába jelentkezett negyedórán át, senki sem kérdezhetett

- Mondják el mindenkinek az igazságot! - szólított fel Szájer, én meg most épp azt csinálom. - Nem is csinálnak abból titkot, hogy Gyúrcsány bábozik az ellenzékkel! - mondta el az igazságot. Majd felszólította a jelenlévőket, hogy csatlakozzon mindenki a Magyar Csapathoz, akinek van ideje, az aktivistáskodjon, akinek nincs, az adjon pénzt. A Szájer-show végén a tömeg egykedvűen tapsolt, megint nekem kellett hangulatot teremteni egy hajrámagyarok bekiabálással. A balfasz B. Nagynak ez is nagyon tetszett, vigyorgott.

Na, kérdések! Aha, azt hitted. Kiállt B. Nagy, hogy kérdezni saaaaaajnos már nem maradt idő, mert akkor nagyon sokáig itt ülnénk, és sajnos le is járt a terembérlet. Abban az épületben, aminek ő a gazdája. Mondták azután ismerősök, hogy más városokban pont ugyanígy volt.

Kifelé menet egy nénike elalélt a kezemben lévő CÖF-zászlótól, meg is kérdezte, hogy mikor lesz békemenet. Mondtam, a választások előtt, de menni kell ám nagyon, mert verik az ukránok szegény oroszokat, meg különben is mindenki nagyon el van már kanászodva. - Hehejj, ez a beszéd, ott leszünk! - mondta. Mi meg elfelé menet azon csodálkoztunk, hogy ha valaki tíz éve azt mondja nekünk, hogy ez lesz a Fidesz közönsége, azt körberöhögjük."

(Képek: szegcafe.hu, szegedma.hu, delmagyar.hu)

http://fideszfigyelo.blog.hu/2014/02/01/szegedi_rezsiforum_szajer_jozseffel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rezsicsökkentést, visszaintegetett, kormánymegbízott, aktivistáskodjon, kétszázötvenezer, esztékászemüveg, piacgazdasághoz, megtapsoltatnom, rezsicsökkentés, átlátszóoktatás, akurvaannyukat, elérhetőséggel, konfliktusokat, rezsikuponokat, visszatérnének, görögországból, elmútnyócévhez, napszemüvegben, hozzaszolasra, nyújtózkodott, biodíszletnek, következőkkel, tapasztalatok, beleszámoljuk, trükközéseket, alapjövedelem, rezsifórumról, körberöhögjük, hallgatóságát, csodálkoztunk, bekiabálással, hajrámagyarok, fideszfigyelo, felszólította, összenéztünk, csatlakozzon, fideszes Szájer, sajtó szerencsére, szendvicsek mellett, átlátszóoktatás bloggere, rezsifórumok hangulatát, részt kiemelnénk, bankok trükköznek, bankok trükközése, kormány bankadója, kamat EHO-kötelessége, ábra világosan, banki trükközéseket, következőkkel növelte, bankolás terheit, készpénzfelvételi illeték, kamatadó mellé, Medvegy Gábor, Szájer József, Varga Mihály, Megjött Josef Fritzl, Felrakták Bohácsot, Orbán Viktorra, Dzsong Unra, Netán Putyin, Gyurcsány Ferencék, Magyar Csapathoz, Kiállt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Irgalom és ítélet  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png fotel  Popper Péter szavai  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szép estét  Paul David Tripp Április 21  Ami embereknek lehetetlen, az...  Alázat  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sors  Lóhere  Paul David Tripp Április 19  Leonardo da Vinci gondolata  Png kislány  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Esti kép  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Julian Brass gondolata  Png fotel  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Sokan azt tartják  Nevem  Png virág  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Akarat  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Az engedelmesség miért nem vál...  Gonosz démon-álarc  Esti kép  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  George Gordon Lord Byron: Inez...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Elköszönt  Fekete István - Akác  Szép estét kedves látogatóimna...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png nő  Az igazi szeretetért rendszeri...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Nem tudhatod  Tanuld meg ezt a versemet  Mindig jusson idő nevetni  Png csokor  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Png férfi  Png cica  képre írva  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Akarat  Csak a fogyatkozás látható  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Png rózsa csokor  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alvó cicák  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png telefon  Szép estét  Png kislány  Popper Péter szavai  Rátalálsz  Albert Einstein gondolata  Png ház  Png nő 
Bejegyzés Címkék
fideszes Szájer, sajtó szerencsére, szendvicsek mellett, átlátszóoktatás bloggere, rezsifórumok hangulatát, részt kiemelnénk, bankok trükköznek, bankok trükközése, kormány bankadója, kamat EHO-kötelessége, ábra világosan, banki trükközéseket, következőkkel növelte, bankolás terheit, készpénzfelvételi illeték, kamatadó mellé, bankok nyakába, szombati szegedi, megyeházán volt, intenzív befelé, halál közt, elég érdekesen, 2014-es rezsidivat, jelenléti ívet, tanácsterem zsúfolásig, maradék főleg, egyik újságíró, ilyen lebaszta, színpadra biodíszletnek, villany &#8211, felkészült közönség, első kormány, emberek megélhetési, bankok TRÜKKÖZNEK, zöld száma, végén majd, közös képviselőt, állam nagyon, állami kézben, kormány elkezdett, kicsit lapozgatnom, piacgazdasághoz &#8211, remek példa, munka világa, jelenlévő nyugdíjas, külföldön dolgozókat, röhögést fogjuk, gestapós tanítónéni, jövedelmek &#8211, feltehetően Matolcsy, feltétel nélküli, nyugdíjas közönség, bácsi elkezdett, terem szélére, adjon pénzt, tömeg egykedvűen, hajrámagyarok bekiabálással, nénike elalélt, kezemben lévő, választások előtt, ukránok szegény, rezsicsökkentést, visszaintegetett, kormánymegbízott, aktivistáskodjon, kétszázötvenezer, esztékászemüveg, piacgazdasághoz, megtapsoltatnom, rezsicsökkentés, átlátszóoktatás, akurvaannyukat, elérhetőséggel, konfliktusokat, rezsikuponokat, visszatérnének, görögországból, elmútnyócévhez, napszemüvegben, hozzaszolasra, nyújtózkodott, biodíszletnek, következőkkel, tapasztalatok, beleszámoljuk, trükközéseket, alapjövedelem, rezsifórumról, körberöhögjük, hallgatóságát, csodálkoztunk, bekiabálással, hajrámagyarok, fideszfigyelo, felszólította, összenéztünk, csatlakozzon, meglengettem, visszatérünk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3065
  • e Hét: 17295
  • e Hónap: 28406
  • e Év: 181902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.